Antioche Vineyards

Üretim yerimiz Antakya'ya bağlı Topboğazı Mevkii’ndedir. İlk fidan dikimimiz 2007 yılında gerçekleşti ve 2011 yılında sonlandırdık. Bağlarımız deniz seviyesinden yüksekliği 100 metre civarındandır. Bulunduğumuz iklim akdeniz iklim kuşağıda olup, yazları sıcak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Yılın belli aralıklarında, tam da istenilen zamanda, hakim rüzgarlar bağın serin tutmakta ve bağ hastalıklarının gelişmesini engellemektedir. Toprak yapısı; killi-kumlu ve killi-tınlı. Toplam bağ alanı 40 dönüm civarındadır ve her yıl bir miktar yeni bağ alanı dikimi yapılmaktadır. Üzüm çeşitlerimiz; Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot ve Baburi’dir.

2010-2015 yıllarına budama tipimiz 2 yönlü Guyot idi, 2016 da tek yönlü Guyot’a dönüldü. Bağın yeşil aksamının daha iyi bir şekilde büyümesi, ideal bir şekilde ilaçlanması ve bağbozumunun sağlıklı bir şekilde olması için telli sistem bağ sistemi kurulmuştur. Bağbozumu zamanı; Temmuz sonu, Ağustos başı gibi olmaktadır. Bağbozumu zamanına şarap uzmanımız üzümleri tadarak karar vermektedir. Bağbozumu sabah serin saatlerde erkenden başlar, öğle sıcaklarına kalmadan bitirilir. Üzümler kesildikten sonra hızlı bir şekilde işlenir. Üretim tesisimiz bağlarımızın içindedir böylece “Şato Tipi Şarap Üretimi” yapılmaktadır. Fermantaston-Maserasyon paslanmaz çelik tanklarda gerçekleşmektedir. Sıcaklık kontrol sistemi ile alkolik fermantasyon sıcaklığı kontrol altına alınmaktadır. Üretimimizin bir kısmı Fransız ve Amerikan meşe fıçılarda yıllandırılmaktadır. Üretilen şaraplarımız şişelendikten sonra mahal soğutma sistemi ile her mevsim 15-18 derecede yıllandırılmaktadır. Şarap üretiminin her aşamasında şarap uzmanı şarapları tadar ve yapılan işlemleri kontrol eder.